Fără categorie

Preasfinția Sa Claudiu: „Toți suntem chemați să-L vedem pe Domnul”

În prima Duminică din Postul Mare (a Dreptei credințe), 21 martie 2021, Sfânta Liturghie Arhierească din Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj a fost celebrată începând cu ora 08:45 de către Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, fiind transmisă în direct de TVR 3 și online pe canalul Youtube Radio Blaj Online TV.

Preasfinția Sa Claudiu a evidențiat importanța Postului Mare, invitându-ne la a trăi acest timp intens al anului liturgic astfel încât să beneficiem de toate harurile pe care Domnul le revarsă peste noi.

Isus își petrece în Nazaret primii 30 de ani. La început, Arhanghelul Gavriil îi făgăduiește Fecioarei Maria că îl va naște pe Fiul lui Dumnezeu, însă timp de 30 de ani aparent nu se întâmplă nimic. Noi în schimb ne așteptăm ca lucrurile să se desfășoare rapid, însă Domnul are un plan. Chiar dacă uneori nu avem răbdarea să ne încadrăm în proiectul Lui, Dumnezeu nu renunță la iubirea pe care o are pentru fiecare dintre noi.

Expresia „vino și vezi!” este un laitmotiv în Evanghelia de azi, este îndemnul pe care Apostolul Filip îl adresează lui Natanael, fiind la fel de valabil și astăzi. Putem auzi multe despre Dumnezeu, dar până nu luăm decizia de a-L întâlni în Sfintele Taine, lucrurile nu se schimbă cu adevărat în viața noastră. Cu toții suntem chemați să venim, să vedem, și apoi să Îl vestim și altora. Celor necredincioși suntem chemați să le spunem: veniți și vedeți!

La finalul omiliei, Episcopul Curiei a subliniat că Vechiul Testament este Testamentul ascultării: „ascultă Israel”, în timp ce în Noul Testament suntem îndemnați să vedem, să întâlnim: „vino și vezi!”. Pentru a vedea chipul lui Dumnezeu este îndeajuns să venim la Liturghie, să îngenunchem în rugăciune și să cerem lui Dumnezeu să lumineze chipul Său în viețile noastre.

Biroul Arhieparhial de Presă

.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-1{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Preasfinția Sa Claudiu: „Toți suntem chemați să-L vedem pe Domnul” apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita