Fără categorie

Parastas de 40 de zile pentru PS Florentin

Preacucernici Părinți, Preacuvioase Persoane Consacrate și Iubiți Credincioși,

Vestea nașterii spre Viața Veșnică a Preasfințitului nostru Părinte Florentin Crihălmeanu, blândul păstor care a îndrumat cu smerenie și înțelepciune Eparhia de Cluj-Gherla timp de aproape douăzeci de ani, ne-a îndurerat și întristat pe toți.

Pentru Eparhia noastră, participarea numeroasă la celebrarea Slujbei de înmormântare a tuturor celor care au împărtășit doliul nostru a fost o neprețuită consolare și un semn de solidaritate ce ne va rămâne în inimi. Mesajele și comuniunea fiecăruia dintre Dumneavoastră au fost pentru noi o adevărată întărire și mângâiere. Așadar, adresându-Vă mulțumirile și recunoștința noastră, Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să Vă răsplătească însutit cu binecuvântate haruri cerești.

Mulțumim, de asemenea, preoților și tuturor oamenilor de bine care s-au implicat și ne-au sprijinit în organizarea acestor momente de comuniune pentru odihna sufletului Preasfinției Sale Florentin. Fiecăruia în parte vă mulțumim.

Vă recomandăm să aveți în continuare în rugăciunile Dumneavoastră, în aceste 40 de zile de doliu, sufletul Preasfințitului Florentin, rostind ectenia morților și pomenindu-l la ieșirea cu darurile în cadrul fiecărei Sfinte Liturghii.

La încheierea celor 40 de zile de doliu, vă invităm să vă uniți cu noi în rugăciune după următorul program:

Sâmbătă, 20 februarie 2021, vom celebra împreună cu preoții Eparhiei noastre Sfânta Liturghie și Parastasul pentru sufletul Preasfinției Sale Florentin, la Catedrala “Schimbarea la față”, începând cu ora 09.00.

Duminică, 21 februarie 2021, vom celebra Sfânta Liturghie și Parastasul de 40 de zile, la Capela “Sf. Iosif” din Piața Cipariu, începând cu ora 10.00, iar la final va fi un moment de rugăciune și reculegere la Cripta Arhiereilor. În această zi, în fiecare parohie și comunitate de pe teritoriul Eparhiei, se va celebra Sfânta Liturghie și Parastasul pentru sufletul Preasfinției Sale Florentin.

Marele și Veșnicul Arhiereu, pe care L-a slujit și L-a iubit, să-i dăruiască harul de a celebra, împreună cu aleșii Săi, în jurul Altarului Liturghiei cerești, de-a dreapta Tatălui, în comuniunea Sfântului, Bunului și de viață Dătătorului Spirit!

Diacon Marius CÎMPEAN

Cancelar Eparhial

Pr. Marius CERGHIZAN

Administrator al Eparhiei de Cluj-Gherla

Parastas de 40 de zile pentru PS Florentin

.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-1{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul Parastas de 40 de zile pentru PS Florentin apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita