Fără categorie

PS Cristian: „Dumnezeu pe toate le rânduiește pentru a ne apropia tot mai mult de El”

În Sărbătoarea Tăierii împrejur a Domnului nostru Isus Cristos, când se face și pomenirea Sfântului Vasile cel Mare, 1 ianuarie 2021, Sfânta Liturghie Arhierească din Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj, celebrată de  Preasfinția Sa Cristian, Episcop Auxiliar de Alba Iulia și Făgăraș, a fost transmisă în intervalul orar 08.45-10.00 de TVR3 și online de Radio Blaj TV.

Primul cuvânt de învățătură din anul 2021 a avut ca și tematică centrală bilanțul pe care fiecare dintre noi, ca și creștini, suntem chemați să îl facem. Două gânduri ar trebui să caracterizeze această aducere aminte: gratitudinea, adică mulțumirea pentru toate cele pe care le-am experimentat în anul care s-a încheiat, și încrederea în Cel care pe toate le ține în palma Sa. Să avem, așadar, curajul de a intra în noul an fără teamă, pentru că Dumnezeu pe toate le rânduiește pentru a ne apropia tot mai mult de El.

Preasfințitul Cristian a evidențiat că timpul, pentru noi, este un dar de la Dumnezeu. De acest dar, de modul în care îl folosim, depinde fericirea noastră în Domnul. Oricât de lung sau de scurt este timpul nostru pe acest pământ, oricât de înnorate sunt zilele sau de luminoase, suntem cu toții chemați să îi răspundem Domnului prin slujire, prin căință și dedicare a vieții prin rugăciune, prin grijă față de sufletul nostru, prin mărturisirea păcatului și reîntoarcerea la El.
Umanitatea Fiului lui Dumnezeu este propusă de Biserică în prima celebrare din noul an civil, când se sărbătorește Tăierea Împrejur a Domnului. Chemarea la îndumnezeirea firii noastre umane prin ascultare, prin rugăciune și prin fapte bune este cheia mesajului Evangheliei de astăzi, prin întâlnirea Domnului Isus în comunitatea celor care cred în numele Lui.
În încheiere, Preasfinția Sa a îndemnat la comuniune de rugăciune, speranță, credință și iubire, urmând exemplul Sfântului Vasile cel Mare. Acest sfânt este numit „Mare” de Biserică, deoarece a știut să facă loc celor bineplăcute Domnului.

.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-0{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-0 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-1{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul PS Cristian: „Dumnezeu pe toate le rânduiește pentru a ne apropia tot mai mult de El” apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita