Fără categorie

PS Cristian: „Suntem cu toții ocrotiți”

În Duminica după Nașterea Domnului, 27 decembrie 2020, Sfânta Liturghie Arhierească din Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj a fost celebrată începând cu ora 08:45 de către Preasfinția Sa Cristian, Episcop Auxiliar de Alba Iulia și Făgăraș, fiind transmisă în direct de TVR3 și online pe canalul Youtube Radio Blaj Online TV.

Venirea Fiului lui Dumnezeu pe pământ, a spus Preasfinția Sa în cuvântul de învățătură, a adus bucurie mare pe întregul pământ. Evanghelia acestei Duminici ne arată însemnătatea profundă  a Întrupării Fiului lui Dumnezeu precum și dilema omenirii: de a-L primi sau de a-L respinge pe Mesia. Lui Irod îi e frică, îi e frică de un prunc neajutorat, îi e frică de profeția misterioasă a Magilor, se simte amenințat. De aceea ia decizia de a elimina orice risc: orice prunc mai mic de doi ani trebuia ucis. În această Duminică, Evanghelia ne vorbește despre martiriul acelor copii nevinovați care au fost sacrificați, și care prin jertfa lor L-au protejat pe acel Prunc care se născuse.

Imediat după Naștere, Pruncul împreună cu Părinții lui au trebuit să fugă în Egipt pentru a se împlini profețiile, după cum ne spune Sfântul Evanghelist Matei. Fuga în Egipt a Sfintei Familii se datorează ascultării pline de supunere a Sfântului Iosif la glasul lui Dumnezeu. Preasfințitul Cristian a amintit și de jertfa Sfântul Arhidiacon Ștefan, primul mucenic ucis cu pietre, cel care a avut viziunea cerului deschis. Prin amintirea vieții acestor sfinți Biserica ne amintește că venirea lui Cristos între noi ne pune pe fiecare dintre noi în fața unei alegeri.

Exemplul și ascultarea Sfântului Iosif trebuie să fie un exemplu pentru fiecare dintre noi. Dumnezeu nu își abandonează niciodată copiii, ci îi ocrotește mereu. El ne este alături în încercări și îi va primi în casa Sa pe cei care i-au rămas fideli.

Biroul Arhieparhial de Presă

.fusion-body .fusion-builder-column-2{width:100% !important;margin-top : 0px;margin-bottom : 20px;}.fusion-builder-column-2 > .fusion-column-wrapper {padding-top : 0px !important;padding-right : 0px !important;margin-right : 1.92%;padding-bottom : 0px !important;padding-left : 0px !important;margin-left : 1.92%;}@media only screen and (max-width:1024px) {.fusion-body .fusion-builder-column-2{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-2 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}@media only screen and (max-width:640px) {.fusion-body .fusion-builder-column-2{width:100% !important;order : 0;}.fusion-builder-column-2 > .fusion-column-wrapper {margin-right : 1.92%;margin-left : 1.92%;}}

.fusion-body .fusion-flex-container.fusion-builder-row-3{ padding-top : 0px;margin-top : 0px;padding-right : 0px;padding-bottom : 0px;margin-bottom : 0px;padding-left : 0px;}

Articolul PS Cristian: „Suntem cu toții ocrotiți” apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita