Fără categorie

PS Claudiu, în mijlocul credincioșilor parohiei Blaj II, Capela Arhiereilor

A doua zi de Crăciun, ziua în care o sărbătorim pe Sfânta Fecioară Maria, mama pruncului Isus, Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, din încredințarea Preafericitului Părinet Cardinal Lucian, s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei Blaj II, Capela Arhiereilor, păstoriți de părintele Cristian Rus. Și în acest an, biserica a fost neîncăpătoare, credincioșii, de la cei mai mici până la cei mai mari, venind cu bucurie să asculte cuvântul Ierarhului și să participe la Sfânta Liturghie celebrată de Preasfinția Sa.

În cuvântul de învățătură rostit la Evanghelia zilei de 26 decembrie, „Fuga în Egipt” (Mt 2, 13-23), Preasfinția Sa Claudiu a amintit faptul că după logica noastră nașterea lui Isus trebuia să se realizeze în condiții mai bune iar Sfânta Familie să nu fie supusă multor încercări cum ar fi fuga în Egipt, întoarcerea acasă și alte momente grele ce familia lui Isus a trebuit să le trăiască. Așa se înâmplă și în viața noastră, unde nu lipsește Providența Divină dar ca oameni suntem puși în mari încercări ce viața le ridică. Preasfinția Sa a mai subliniat faptul că fiecare dintre noi este cunoscut, privit și iubit de Dumnezeu. Sunt și azi Irozi ce atentează la viața noastră dar, la fel ca Iosif ce a auzit glasul îngerului, să ascultăm și noi glasul ceresc pentru a merge pe calea ce Dumnezeu ne-o indică fiecăruia.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de tinerii din Parohia Blaj II, care au interpretat, în stilul deja consacrat la Capela Arhiereilor,  frumoase colinde românești, avându-i alături pe soprana Alexandra Anușcă și Rareș Vestemean.

A colindat întreaga comunitate parohială dirijată de Domnul Mihai Dragoș

La final Părintele Paroh Cristian Rus a mulțumit Preasfinției Sale Claudiu cât și Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan pentru grija pastorală pentru această parohie.

Totul s-a încheiat cu o agapă frățească menită să pună împreună pe cei care se întâlnesc și în cadrul liturgic.

.fusion-button.button-1 {border-radius:2px;}Vizualizare galerie foto

Pr. Cristian Rus

Foto: Claudiu Nicușan

Articolul PS Claudiu, în mijlocul credincioșilor parohiei Blaj II, Capela Arhiereilor apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita