Fără categorie

Sărbătoarea Nașterii Domnului în Catedrala Blajului

„Nașterea Ta, Cristoase Dumnezeul nostru, răsărit-a lumii lumina cunoștinței; că întru dânsa cei ce slujeau stelelor de la stea s-au învățat să se închine Ție, Soarelui dreptății, și să Te cunoască pe Tine, Răsăritul cel de sus, Doamne, mărire Ție!”

Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului este de o însemnătate deosebită pentru Poporul lui Dumnezeu, deoarece întruparea Fiului este cel mai mare dar oferit vreodată omenirii.

Credincioșii greco-catolici din Arhieparhia de Alba-Iulia și Făgăraș l-au găsit și l-au primit în suflet astăzi pe Pruncul culcat în iesle la Sfânta Liturghie din bisericile, capelele improvizate sau sălile de clasă, unde s-a celebrat Jerfa cea divină.

Un număr mare de credincioşi greco-catolici au fost prezenţi la slujba sărbătorii Nașterii Mântuitorului din acest an, celebrată la Catedrala “Sfânta Treime” din Blaj de Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, alături de alți preoţi din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș.

.fusion-button.button-1 {border-radius:2px;}Vizualizare galerie foto

Articolul Sărbătoarea Nașterii Domnului în Catedrala Blajului apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita