Fără categorie

Binecuvântare Euharistică la Aiud

Parohia Greco-Catolică Aiud I a fost joi 12 decembrie 2019, gazda întrunirii preoţilor din protopopiatele Aiud, Ocna Mureş şi Turda. Întrunirea a debutat prin oficiul Binecuvântării Euharistice urmat de o şedinţa de lucru a protopopiatelor.

Sub semnul Marii Sărbători a Întrupării Domnului nostru Isus Hristos, Binecuvântarea Euharistică a subliniat încă odată marele dar pe care Pruncul Divin l-a făcut omenirii prin Trupul şi Sângele Său.

Citând din Sfinţii Părinţi de la Conciliul de la Florenţa, părintele protopop Paul Turcu a recurs la comparaţia făcută de Sfântul Ciril de Ierusalim care spune: “puneţi o ceară topită într-o altă ceară, una şi cealaltă se pătrund în întregime. Aşa, când cineva primeşte trupul şi sângele Domnului, Hristos trece în el, iar el în Hristos.”

În partea a doua a întrunirii preoţilor s-a continuat meditaţia pe marginea naşterii Mântuitorului şi apoi s-au discutat probleme ale parohiilor din cele trei protopopiate. Seara s-a încheiat cu colinde şi o agapă.

.fusion-gallery-1 .fusion-gallery-image {border:0px solid #f6f6f6;-webkit-border-radius:3px;-moz-border-radius:3px;border-radius:3px;}

TTP

Articolul Binecuvântare Euharistică la Aiud apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita