Fără categorie

Placă memorială în amintirea vizitei Sfântului Părinte la Biserica „Fericitul Ioan Suciu” din cartierul Barbu Lăutaru, Blaj

Miercuri, 23 octombrie 2019, la Biserica cu hramul „Fericitul Ioan Suciu” din cartierul Barbu Lăutaru, Blaj, în prezența episcopilor reuniți în sesiunea de toamnă a Sinodului, a fost inaugurată o placă memorială în amintirea călătoriei apostolice a papei Francisc în România, ocazie cu care au fost beatificați cei șapte episcopi martiri. Tot atunci Sfântul Părinte a vizitat această biserică.

Cu această ocazie, a fost celebrată o slujbă religioasă de către Preasfinția Sa Claudiu Lucian Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, în prezența episcopilor reuniți la Sinod, a protopopilor din Arhieparhie, a altor preoți, înconjurați de un număr mare de credincioși, care își amintesc cu multă emoție de vizita pe care Sfântul Părinte Papa Francisc a făcut-o în această biserică în 2 iunie 2019.

La acest eveniment a fost prezent viceprimarul municipiului Blaj, precum și alți invitați care păstrează încă vii în inima şi memoria lor gesturile, cuvintele şi îmbrăţişările papei Francisc.

.fusion-button.button-3 {border-radius:2px;}Vizualizare galerie foto

ACC

Articol preluat de pe e-communio.ro

Articolul Placă memorială în amintirea vizitei Sfântului Părinte la Biserica „Fericitul Ioan Suciu” din cartierul Barbu Lăutaru, Blaj apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita