Fără categorie

Papa Francisc la Blaj, o mărturie peste veacuri

La sediul Curiei Arhiepiscopiei Majore din Blaj, în prezența Episcopilor reuniți în sesiunea de toamnă a Sinodului, a fost inaugurată joi, 24 octombrie a.c., o placă memorială în amintirea călătoriei apostolice a papei Francisc în România, ocazie cu care au fost beatificați pe Câmpia Libertății cei șapte episcopi martiri, morți „in odium fidei” în diferite locuri din România între anii 1950-1970.

Placa, realizată în tehnica mozaicului de Pr. Radu Vasile Roșu, protopop greco-catolic de Alba Iulia și Sebeș, este din piatră naturală, sticlă venețiană și spaniolă. Textul inscripționat amintește de vizita Sfântului Părinte la sediul Curiei și de beatificarea episcopilor: „În memoria vizitei apostolice a Sfântului Părinte la sediul Curiei Arhiepiscopale Majore cu ocazia beatificării episcopilor martiri”. În mijlocul plăcii se află stema Papei Francisc, iar în partea de jos numele Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan și numele Episcopului Curiei, Claudiu Lucian Pop.

Această placă va rămâne ca o mărturie peste veacuri despre vizita pe care Sfântul Părinte Papa Francisc a făcut-o în Mica Romă, Blajul, capitala spirituală a neamului, locul din care a răsărit soarele românilor și în care jertfa episcopilor martiri a fost recunoscută și proclamată într-un mod solemn la Liturghia celebrată pe Câmpia Libertății în prezența a peste 100.000 de credincioși.

.fusion-button.button-2 {border-radius:2px;}Vizualizare galerie foto

ACC

Articol preluat de pe e-communio.ro

Articolul Papa Francisc la Blaj, o mărturie peste veacuri apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita