Fără categorie

Tradiționalul pelerinaj la Sanctuarul Arhiepiscopal Major de la Cărbunari

Joi, 15 august 2019, la Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, a avut loc tradiționalul pelerinaj la Sanctuarul Arhiepiscopal Major al Bisericii Greco-Catolice, de la Cărbunari – Blaj.

În ciuda vremii nefavorabile, credincioșii au venit la Sanctuarul de la Cărbunari pentru a o cinsti pe Maica Sfântă și pentru a primi haruri deosebite de la Fiul său.

Începând cu ora 10.00, a avut loc Sfânta Liturghie Arhierească, celebrată de către Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, împreună cu mai mulți preoți. Printre preoții prezenți s-a numărat  Vizitatorul Apostolic al Sfântului Scaun pentru românii din diaspora, Pr. Cristian Crișan și Pr. Radu Roșu, Protopop de Alba Iulia și Sebeș.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa Claudiu a evidențiat faptul că în momentele dificile se arată adevărata credință și adevărata iubire. Prezența pelerinilor la Cărbunari pe o vreme nefavorabilă se aseamănă vieții noastre, în care avem și momente de bucurie și de tristețe. Aceasta ne amintește faptul că suntem păcătoși care am primit iertarea și pentru aceasta știm să-i mulțumim lui Dumnezeu.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, a spus Episcopul, ne aduce aminte că moartea nu are putere în viața noastră, fiindcă noi nu murim ci trecem la viața veșnică. De asemenea, a subliniat faptul că prezența Maicii Sfinte în viața creștinului este una esențială. Niciodată creștinul nu va fi singur în valurile acestei vieți.

La final, după mulțumirile aduse de Pr. Petru Dumitru, Rector al Sanctuarului Arhiepiscopal Major de la Cărbunari, au fost rostite rugăciunile cerute pentru primirea indulgenței plenare.

.fusion-gallery-1 .fusion-gallery-image {border:0px solid #f6f6f6;-webkit-border-radius:3px;-moz-border-radius:3px;border-radius:3px;}

Biroul Arhieparhial de Presă

Articolul Tradiționalul pelerinaj la Sanctuarul Arhiepiscopal Major de la Cărbunari apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita