Fără categorie

Sfințirea Bisericii Greco-Catolice din Budești

Duminică, 28 iulie 2019, a avut loc sfințirea Bisericii Greco-Catolice cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Budești, protopopiatul Sărmaș, județul Bistrița-Năsăud.

Cu binecuvântarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian, slujba de sfințire a Altarului și a Bisericii a fost oficiată de Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, în prezența unui număr mare de preoți și  a unui număr însemnat de credincioși. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de corul parohiei greco-catolice „Buna Vestire” din Bistrița. Semnalăm prezența la eveniment și a oficialităților locale și județene.

În masa Sfântului Altar a noii Biserici au fost așezate relicvele a trei Fericiți Episcopi martiri: Vasile Aftenie, Ioan Bălan și Iuliu Hossu.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Pr. Ioan Bande, administratorul parohial al parohiei Budești, a adus un cuvânt de mulțumire celor prezenți și celor care s-au implicat la construirea bisericii și i-a invitat pe toți, indiferent de confesiune, să înalțe rugăciuni în noul lăcaș.

La final, Preafinția Sa Claudiu a sfințit o placă memorială în cinstea Pr. greco-catolic Vasile Cesereanu.

.fusion-gallery-1 .fusion-gallery-image {border:0px solid #f6f6f6;}

Biroul Arhieparhial de Presă

Articolul Sfințirea Bisericii Greco-Catolice din Budești apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita