Fără categorie

Întâlnirea Consiliului preoțesc al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș

Vineri, 12 iulie 2019, a avut loc la Blaj întâlnirea Consiliului preoțesc al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș. Ședința s-a desfășurat la sediul Protopopiatului Blaj și a fost prezidată, prin dispoziția Preafericirii Sale Cardinal Lucian, de Pr. Cristian Barta, Vicarul General al Arhieparhiei.

A fost solicitată părerea membrilor Consiliului preoțesc pe teme de interes pastoral și administrativ. Printre temele tratate amintim: promovarea vocațiilor la preoție și la viața consacrată și organizarea Întâlnirii Arhieparhiale a tineretului, care va avea loc la Alba Iulia în data de 5 septembrie 2019.

Consiliul Preoțesc al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș este un organism consultativ supus Arhiepiscopului Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș și funcţionează canonic în conformitate cu prevederile Codului Canoanelor Bisericilor Orientale, can. 264-270.

.fusion-gallery-1 .fusion-gallery-image {border:0px solid #f6f6f6;}

Biroul Arhieparhial de Presă

Articolul Întâlnirea Consiliului preoțesc al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita