Fără categorie

Sfințirea Casei Mamă a Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului

În data de 29 iunie 2019, Comunitatea de la Blaj a Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului – „Întâmpinarea Domnului” a avut bucuria unei duble sărbători – pomenirea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel şi Sfinţirea casei pentru comunitatea de surori de la Blaj, locaş căruia i se atribuie denumirea de Casă Mamă a Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului.

La celebrarea Sfintei Liturghii şi a oficiului de sfinţire a Capelei şi spaţiilor interioare ne-am bucurat de prezenţa Preasfinţiei Sale Claudiu Lucian Pop, episcopul Curiei, şi de prezenţa unui semnificativ sobor de preoţi din ţară: pr. Cristian Barta- Vicar General, pr. Nicolae Anuşcă – capelanul comunităţii noastre, pr. Adrian Mărginean, pr. Lucian Moşneag, pr. Cristian Rus, pr Anton Rus, pr. Alexandru Socol, pr. Cristian David- capelanul comunităţii de la Mănăstrirea Maicii Domnlui din Cluj-Napoca, pr. Marius Cerghizan – capelanul comunităţii „Buna Vestire” din Cluj-Napoca, pr. Protoegumen OSBM – Laurian Daboc, de la Mintiu Gherlii, pr. egumen OSBM Severian Stupinean, de la Molişet, a părintelui diacon Bodo Stumpf, din Germania.

Surorile venite din toate comunităţile Congregaţiei noastre, care activează în eparhii ale Bisericii Române Unite cu Roma Greco-Catolică, în mijlocul cărora s-a aflat Preacuvioasa Mamă, Sr Maria Teodorina – Superioara Generală a Congregaţiei, au animat oficiul liturgic.

Bucuria noastră a fost completată de prezenţa surorilor din Ordinul Sfântul Vasile cel Mare de la Cluj-Napoca, sr. Veridiana şi sr. Emanuela precum şi de prezenţa părintelui ortodox Vasile Seicean, însoţit de d-na preoteasă Diana Seicean.

La sărbătoare au fost prezenţi binefăcători şi sponsori din ţară şi din străinătate, proiectantul aşezământului pentru surori, reprezentanţi ai firmei de construcţii, ai firmei de instalaţii termice-sanitare-electrice, dirigintele de şantier, numeroşi credincioşi.

După o perioadă de aşteptare şi rugăciune, dorinţa surorilor, de a avea Casa Mamă a Congregaţiei pe tărâmul în care a fost fondată Congregaţia în anul de graţie 1921. Pentru această realizare mulţumim bunului Dumnezeu şi păstrăm o veşnică recunoştinţă părintelui fondator – IPS dr. Vasile Suciu, Preacuvioasei mamă Febronia Mureşan, prima Superioară Generală a Congregaţiei noastre, surorilor care au trăit aici la Blaj în decursul istoriei, precum şi tuturor surorilor Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului.

Fie ca bunul Dumnezeu să răsplătească eforturile tuturor celor prezenţi precum şi ai celor, care s-au implicat pentru bunul mers al organizării momentului de sărbătoare pentru Congregaţia şi comunitatea noastră.

.fusion-gallery-1 .fusion-gallery-image {border:0px solid #f6f6f6;}

Cu recunoştinţă, deosebită consideraţie şi în comuniune de rugăciune,

Surorile CMD din Comunitatea „Întâmpinarea Domnului” Blaj

Articolul Sfințirea Casei Mamă a Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita