Fără categorie

Să mergem împreună pe calea credinței

În Parohia Greco-Catolică Biertan, a avut loc în data de  7-8 iunie 2019, încheierea anului catehetic  pentru  copii cu vârsta cuprinsă între 7-16 ani.  Alături de părintele paroh Tudor Alexandru Gecășan  am avut bucuria să-l avem în mijlocul nostru pe părintele Emil Ghiurcă, din Episcopia greco-catolică de Oradea.

Întâlnirea a început vineri seara cu celebrarea sfintei Liturghii la care au participat tineri animatori din parohie, care au fost îndrumați să rămână statornici în credință și să depășească  provocările  vârstei  lor care îi pot îndepărta de Dumnezeu.

A urmat o masă rotundă, în cadrul căreia tinerii au primit răspunsuri la întrebările lor. Scopul acestei  întâlniri  a fost ca tinerii să înțeleagă că adevărata prietenie trebuie să întrunească  trei calități:

  • Să fie folositoare din punct de vedere moral.
  • Să fie întemeiată pe o bază autentică de înțelegere,
  • Iubirea reciprocă să se caracterizeze prin spiritul de sacrificiu, prietenii să știe și să vrea să se jertfească.

Sâmbătă au participat  patruzeci și șase  de copii care cu bucurie au pus în comun experiența trăită la Blaj în timpul vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc, iar în cadrul meditației părintele Emil Ghiurcă  i-a  încurajat să se lanseze în iubirea lui Dumnezeu și a aproapelui, a reluat citatul papei care spunea că  un creștin bucuros are o credință puternică.

Au urmat momente de joacă și voie bună pe grupuri de vârstă. Întâlnirea s-a încheiat  cu îndemnul de a nu uita de Dumnezeu în timpul vacanței și de a participa la Sfânta Liturghie în fiecare duminică și sărbătoare.

.fusion-gallery-1 .fusion-gallery-image {border:0px solid #f6f6f6;}

Corina Simona Gecășan

Articolul Să mergem împreună pe calea credinței apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita