Fără categorie

Comunicat: Puncte de acces pe Câmpia Libertății Blaj

Mitropolia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică

Biroul de comunicare


Pelerinii care vor participa, duminică 2 iunie, la Sfânta Liturghie cu beatificarea Episcopilor martiri oficiată de Papa Francisc, vor avea la dispoziție șase puncte de acces pe Câmpia Libertății din Blaj. Fiecare posesor de invitație este rugat să se îndrepte spre punctul de acces corespunzător zonei indicate pe bilet.

Pentru A1 și persoanele cu dizabilități: accesul se va face pe la intrarea principală pe Câmpia Libertății, situată în zona blocurilor. Tot din acest punct persoanele cu dizabilități își vor ridica brățările de acces la eveniment.

Pentru zona E5: accesul se va face la punctul de pe strada Câmpul Libertății, situat între zona blocurilor și Piața Mare Agroalimentară.

Pentru zonele C,D și B2: accesul pelerinilor se va face prin punctul din Piața Mare Agroalimentară, cu intrarea de pe strada Ioan Lemeny.

Pentru zona V.I.P. și Centrul de Presă: accesul se va face prin punctul de pe strada Iuliu Maniu, cu intrare de la intersecția străzilor Mitropolit Vancea și Iuliu Maniu spre zona industrială.

Peste 50.000 de pelerini vor asista la Sfânta Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri, pe care Papa Francisc o va oficia pe Câmpia Libertății în data de 2 iunie 2019.

În acest sens, pentru buna desfășurare a evenimentului, organizatorii transmit câteva reguli de conduită și recomandări de care cei care se vor afla la Blaj sunt rugați să țină cont.

Documente necesare accesului pe Câmpia Libertății

Accesul se va face pe baza invitației nominale primite și a actului de identitate, respectiv carte de identitate sau buletin de identitate, iar pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 14 ani părinții trebuie să prezinte copii după certificatul de naștere. De asemenea, pentru copiii sub 12 ani vor fi distribuite brățări pe care vor fi trecute numărul de telefon și numele părintelui însoțitor, pentru a fi  evitate situațiile nedorite în care minorii se pot pierde de părinți.

La toate intrările pe Câmpia Libertății există puncte de informare, spre care vor fi îndrumați cei care întâmpină, din diverse motive, probleme de acces.

Realizarea accesului pe Câmpia Libertății

Cei care vor veni cu autocare, microbuze și autoturisme personale sunt rugați să ajungă la Blaj până în data de 2 iunie 2019, ora 07.00. Această solicitare vine în urma măsurilor anunțate de primăria orașului, cu privire la accesul pelerinilor în municipiul Blaj, în data de 2 iunie 2019, precum și la cererea forțelor de ordine care au în vedere fluidizarea accesului pelerinilor pe Câmpia Libertății.

Accesul pe Câmpia Libertății va fi permis în data de 02 iunie 2019 în intervalul orar 06.00 – 10.00. Pentru evitarea aglomerației se recomandă sosirea din timp, toți pelerinii urmând să treacă prin filtrul de control de securitate de la intrarea pe Câmpia Libertății. Accesul pe Câmpia Libertății cu animale de companie este interzis.

Obiecte permise a se afla în posesia pelerinilor

Pe Câmpia Libertății se va putea intra cu următoarele obiecte:  apă în sticlă de plastic (pet), scaun pliabil, umbrelă mică sau pelerine de ploaie (recomandat), rucsac mic, sandwich. Pentru copiii sub 3 ani este permis accesul în cărucior.

„Să mergem Împreună!”

Semnează: pr. Cristian Barta, responsabil comunicare vizita Papei Francisc la Blaj

Comunicat: Puncte de acces pe Câmpia Libertății Blaj

Articolul Comunicat: Puncte de acces pe Câmpia Libertății Blaj apare prima dată în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Source: Biserica Romana Unita